Vrednost osmeha

Jako volim ovu priču…

„Rešena da pronađe bogataša svog života, lepa i mlada devojka obratila se za pomoć na jednom poslovnom onlajn forumu, a kako stoje stvari objasnio joj je lično direktor jedne velike finansijske korporacije.
Devojka koja je odlučila da potraži bogatog supruga putem onlajn posta, nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan, koji je u kratkom vremenu postao hit na Internetu.
„Mlada i lepa devojka“, kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba da uradi da bi se udala za bogatog čoveka.

Pitanje je glasilo ovako:
„Biću iskrena u svemu što ću ovde napisati. Imam 25 godina i jako sam lepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi je da se udam za čoveka koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Možda mislite da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u Njujorku spada u srednju klasu.
Moj zahtev je razuman. Da li na ovom forumu ima neko sa godišnjom platom od 500 hiljada dolara, a da nije oženjen? Ako ima, za njega imam jedno pitanje: Šta treba da uradim da se udam za tebe? Oni koje sam dosad upoznala najviše su zarađivali 250 hiljada godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako neko želi da se preseli u rezidencijalnu četvrt na zapadu Njujorka, 250 hiljada jednostavno nije dovoljno.
Zbog toga, ovde ponizno postavljam nekoliko pitanja:
1) Gde se najčešće druže bogate neženje? (Navesti adrese barova u koje izlaze)
2) Na koju starosnu grupu treba da ciljam?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosečnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo devojka?
Gospođica Priti“.

Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:
„Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoji mnogo devojaka koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 hiljada dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.
Sa stanovišta poslovne osobe, bila bi loša odluka oženiti tebe. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo da na to gledamo kao razmenu „lepote“ za „novac“. Osoba A pruža lepotu, dok osoba B tu lepotu plaća novcem.
Međutim, ovde postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja lepota će nestati, ali moj novac neće, bar ne bez nekog ozbiljnog razloga. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš da budeš lepša.
Stoga, sa stanovišta ekonomije, ja sam uvećavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo lepota, ona za deset godina neće vrediti ništa. Rečnikom „Vol strita“ svaka trgovina ima početnu tačku, a izlazak s tobom je „tačka početka trgovine“.
Ako je trgovinska vrednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja držati dugoročno nešto što propada. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje lepote biznismen će te prodati ili dati pod „zakup“.
I pazi devojko, onaj koji zarađuje 500 hiljada dolara godišnje nije budala. Možda će izaći sa tobom, ali te neće oženiti. Savetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovekom. Inače, i sama možeš da postaneš uspešna i zarađuješ 500 hiljada godišnje. Za to imaš više šansi nego da oženiš bogatu budalu“. „

Volim je zato što pokazuje koliko je život nekako surovo pošten i pravedan…
Sigurno je da su privlačne devojke privilegovanije na početku…
Slično kao i snažni i atletski superiorni muškarci…
Međutim…
To je jedna takva mišolovka za njih…ukoliko ne obrate pažnju na druge delove svoje ličnosti…i ne porade na sebi…
I retko kada sam viđao veći strah na kauču preko puta mene od onog kod ljudi koji postaju svesni da gube svoj jedini adut za dobar život…
No dobro…
Ko zna šta ga čeka…
I mućne malo glavom..
I shvati da su stvari najčešće jednostavno takve kakve jesu…
I s ove i s one strane…
Ljutili se mi ili ne…
Pa to prihvati bez jeda…
I potrudi se da unapredi sebi po novim postavkama Tržišta…
Ne može mu biti toliko loše…
Znate već…
Koliko je recimo Duhovitost dobra roba…
Koliko je neprocenjiva…
I sa kakvom blistavom budućnošću kao osobina…
Prosto je…
Bore su vazda bile samo dokaz da smo često smejali…
Ništa bitno…
U poređenju sa Osmehom…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s